dijous, 16 de juliol del 2009

PROJECTE INTERGENERACIONAL: VOLS SER MÉS AMIC DEL TEU MÒBIL?


Comprova l'ortografia
Augmentar el volum, introduir números a l'agenda, obrir els missatges rebuts, enviar-ne de nous, fer i veure fotografies, ... Són accions tan quotidianes i senzilles pels més joves com complicades i farregoses pels més grans. Per aquest motiu, el passat mes d'octubre de 2009, els alumnes de l'assignatura optativa, de 3r d'ESO de l'IES Miquel Biada, "Projectes d'Aprenentatge Servei" van fer de professors dels avis i àvies del Casal del Parc de Mataró, van impartir un taller de dues sessions d'apropament a les noves tecnologies de la telefonia mòbil. En total hi van participat 30 avis.
Aquesta activitat ha permès als nois realitzar diversos aprenentatges. Per una banda, els vinculats als continguts curriculars, que és una assignatura que s'ha inclòs dins del projecte una iniciativa de l'equip directiu del centre. En aquesta s'estudien els diferents elements vinculats a aquesta metodologia dels APS, les entitats, com funcionen, el marc teòric, diferents projectes, etc.
Per altra banda, res millor per al bon assoliment dels continguts que visitar i conèixer una entitat, els seus usuaris i viure en primera persona l'experiència d'un projecte d'Aprenentatge Servei. Aquesta vivència ha permès acostar-se a altres realitats, prenent consciència que coses evidents per a un mateix poden no ser-ho per un altre, la importància de saber escoltar, tenir paciència i empatia, ser estructurats en les explicacions i sobretot, saber transmetre confiança a l'altra persona i animar-la perquè aprengui. Tot plegat ha proporcionat la possibilitat de portar a terme una acció de participació ciutadana mol útil.
Com es pot veure, la intenció d'aquesta experiència és que els alumnes vegin que el seu aprenentatge té un sentit, una utilitat, que es tradueix en un servei real a la comunitat (el seu entorn immediat). Tots els projectes d'aprenentatge servei tenen en comú aquesta característica; són un projecte ben articulat en el qual es combinen processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat.

Referent centre educatiu: Maite Villaverde
Referent servei: Carme Iglesias i Ramon Calders

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada