dimarts, 21 de juliol del 2009

POESIA I PASTISSOS




Aquesta experiència s'ha desenvolupat durant l'últim trimestre del curs 2008-09. Hi van participar els alumnes de 4t d'ESO que cursen l'assignatura d'Educació Cívico Ètica a l'escola Freta i les dones que assisteixen al programa "Totes Plegades", organitzat per la vocalia de dones de l'Associació de Veïns de Rocafonda-Ciutat Jardí.

En aquesta iniciativa l'intercanvi poetico-musical i gastronòmic ha estat el fil conductor que ha permès apropar dues realitats: el món femení de les dones migrades i el món escolar, facilitant un espai de descoberta i intercanvi intercultural.

Es van organitzar dues trobades: en la primera els alumnes van anar fins el centre cívic de Rocafonda, carregats de pastissos, poesies i instruments. Després d'oferir un recital, es va organitzar un berenar en el qual les dones van acollir als joves amb les begudes més típiques dels seus països d'origen.

Dues setmanes després, van ser les dones qui es desplaçaren fins a l'escola. Aquesta vegada elles es van presentar assortides amb cançons i fotografies, convidant als alumnes a apropar-se a tradicions, costums i les realitats dels seus llocs d'origen. Finalment es va acabar el recital amb un berenar en el qual els amfitrions van oferir la beguda.
Referent del centre educatiu: Marta Carretero
Referent del servei: Maria Ayuste

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada