dilluns, 20 de juliol del 2009

DONACIÓ DE SANG i EDUCACIÓ PER LA CIUTADANIA: PROJECTE D'APS AL CEIP CAMÍ DEL MIG


Durant aquest curs el CEIP del Camí del Mig, ha portat a terme un projecte d’Aprenentatge Servei (APS), en el qual s’han implicat activament tots els alumnes, des de P3 fins a 6è, dinamitzant en el seu entorn una campanya de donació de sang adreçada als adults del barri. La iniciativa s’inicia arran de la necessitat que detecta el Banc de Sang i Teixits d’incrementar les donacions a la zona de Pla d’en Boet i es desenvolupa gràcies al treball conjunt amb el Grup de Recerca en Educació Moral de la UB, el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei de la fundació Jaume Bofill, l’IME, la fundació Hospital i Santa Magdalena i aquest centre de primària.

Aquest projecte es va desenvolupar durant tot el mes de gener en el marc de la preparació del “Dia Escolar de la No-violència i la Pau” (DENIP), conegut també pel Dia Mundial de la No-violència i la Pau, el 30 de gener que és l’aniversari de la mort d’en Mahatma Ghandi. Tradicionalment, durant aquest mes, cada any l’escola escull una temàtica per a treballar valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte pels drets humans, la no violència i la pau.

Arran de fer la proposta, el centre es va mostrar entusiasmat en enguany escollir la temàtica relacionada amb la donació de sang per a treballar la solidaritat en el seu entorn més proper mitjançant la metodologia d’ApS. El desenvolupament d’aquesta iniciativa té una part de formació dels alumnes i una altra part d’aplicació d’una campanya de promoció en el barri. Els alumnes han treballat tota una sèrie d’aprenentatges: cientifico-mèdics, de llengua catalana, plàstica, habilitats comunicatives, etc. alhora que han portat a terme la campanya de sensibilització i difusió dirigida als adults.

Així, amb la intenció de generar una experiència educativa, a més d’impulsar l’increment de les donacions, els nens i nenes s'han fet conscients de la transcendència de la donació de sang, desenvolupant el sentit que suposa aquesta acció, i fent més transparent i coneguda la tasca del Banc de sang.
Referent del centre educatiu: Mercè Juan
Referent del servei: Vanessa Pleguezuelos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada