dijous, 10 de febrer de 2011

AMB UNA VEGADA NO N'HI HA PROU


Cada any tenim més centres que col·laboren amb el Banc de Sang i de Teixits, fent campanyes de donació de sang adreçada als adults del barri. Enguany a la ciutat, ja tenim 5 centres que hi participen. De moment, ja han portat a terme una campanya: l'Escola Valldemia, l'Escola La Llàntia i l'Institut Pla d'en Boet.


Ara és el torn de l'Escola Mare de Dèu de Lourdes. Així, el proper diumenge dia 13 de febrer teniu l'oportunitat d'anar a donar sang, al gimnàs de l'escola Mare de Dèu de Lourdes, de 10h a 14h. I durant el proper mes de maig es portarà a terme la campanya a l'Escola Meritxell.


La iniciativa s'endega arran de què el Banc de Sang i Teixits detecta la necessitat d’incrementar les donacions en determinades zones de la ciutat i gràcies al treball conjunt amb el Grup de Recerca en Educació Moral de la UB.

El desenvolupament d’aquesta iniciativa té, com tot projecte d'aprenentatge servei, una part de formació de l'alumnat i una altra part d’aplicació d’una campanya de promoció en el barri. Es treballen tota una sèrie d’aprenentatges: cientifico-mèdics, de llengua catalana, plàstica, habilitats comunicatives, etc. alhora que porten a terme la campanya de sensibilització i difusió dirigida als adults.

Així, amb la intenció de generar una experiència educativa, a més d’impulsar l’increment de les donacions, es treballa per promoure la presa de consciència de la importància de la donació de sang, el sentit que suposa aquesta acció, i es fa més transparent i coneguda la tasca del Banc de sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada